vissza az összes hírhez
A Sógun uralta az Emmy-díjátadót és rekordokat döntött

A Sógun uralta az Emmy-díjátadót és rekordokat döntött

2024.09.16 Szerző Jokolo

Bár a legutóbbi Emmy-díjátadóra csak idén januárban került sor, egy újabb ceremóniát tudhatunk magunk mögött, ahol szobrocskákat osztottak ki a 2024-es sorozat termékeny első félévéért. A szokásos szeptemberi határidő most már mentes volt minden írói sztrájktól, és így a többi művész megveregethette egymás vállát, és megköszönhette egymásnak, hogy milyen szépen megoldották az egészet. Az este számos várható győztest hozott, de akadtak meglepetések is. Az est általános győztese azonban egyértelműnek tűnik.

 

Még mielőtt a legfontosabb ceremónia főműsoridőben a képernyőkre került volna, kiosztották az úgynevezett Creative Arts Emmy-díjakat, amelyek a hangvágás, a casting és a vizuális effektek díjait tartalmazzák. A Hulu sikersorozatának, a Sógunnak az első évada nyerte ezeket a díjakat, összesen 14-et, ezzel új rekordot állított fel, amit korábban még egyetlen dráma sem ért el. A 25 jelölésből 18-at alakítottak át szobrocskára, mivel ezekben a kategóriákban Hiroyuki Sanada főszereplőnek, Frederick E.O. Toye rendezőnek és Anna Sawai drámai főszereplőnek ítélték oda a díjat, így ő lett az első ázsiai színésznő, aki elnyerte a díjat. A Sógun, nem meglepő módon, a legjobb drámai sorozatnak járó fődíjat is hazavihette. Elizabeth Debicki a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat A koronában nyújtotta alakításáért, míg a férfiaknál Billy Crudup a The Morning Showban nyújtott alakításával nyerte el a kategória díját.

 

Nem meglepő módon Jeremy Allen White is hazavihetett egy párnázott aktatáskát A mackó című vígjátéksorozatban nyújtott alakításáért, a sorozatból Ebon Moss-Bachrach és Liza Colón-Zayas is jelölést kaptak. A vígjáték sorozatok kategóriájában meglepetésre két Emmyt is nyert a Hacks – A pénz beszél, ahol Jean Smart főszereplői díját vitte el, és a legjobb vígjátéksorozat díját is elnyerte. A mackó ismét vesztes volt, de örülhet a rendezői díjnak, amit Christopher Storer kapott.

 

Egy másik keresett sikersorozat is tiszteletét tette a limitált sorozatok között, de ezúttal a Netflix részéről. A legjobb minisorozat díját ugyanis a Szarvasbébi kapta, amelyben Richard Gadd színész és Jessica Gunning színésznő is diadalmaskodott. A legjobb női főszereplőt Jodie Foster nyújtotta A törvény nevében ellentmondásos fogadtatású utolsó évadában, míg Lamorne Morris a Fargo című minisorozat mellékszerepében tündökölt. Érdemes megemlíteni Will Smith díját is, amelyet az Utolsó befutók sorozat forgatókönyvéért kapott. Az est teljes eredményeit itt találjátok.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Robert Downey Jr. visszatér a Marvelhez

Robert Downey Jr. visszatér a Marvelhez

2024.07.28

Ahogy azt a filmvilág már várta, az idei San Diego-i Comic-Conról végre megérkeztek az első óriási hírek a képregényfilmes szféra és különösen a Marvel Studios rajongói számára, amely úgy tűnik, hogy… (több)

Will Smith egy új sci-fi thrillerben?

Will Smith egy új sci-fi thrillerben?

2024.06.21

Pofon ide, pofon oda - a nemrég bemutatott Bad Boys – Mindent vagy többet című akciófilm viszonylag pozitív fogadtatása és az eddigi bevételei megerősítik Will Smith (Legenda vagyok, Richard király)… (több)

Játékfilm készül Bruce Springsteenről

Játékfilm készül Bruce Springsteenről

2024.04.09

A legendás amerikai rockénekes és gitáros Bruce Springsteen története egy játékfilmben lesz látható. A készülő film főként a zenész az 1982-es „Nebraska” című hatodik stúdióalbumának készítését… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

2024.01.03

A dél-koreai színész útja a Marvel-utakon már a nagy ambíciókkal megtervezett kezdés előtt véget ért. Bár hivatalos megerősítést arról, hogy Steven Yeun (The Walking Dead, Legyőzhetetlen) a… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A Legenda vagyok második filmje előre halad

A Legenda vagyok második filmje előre halad

2023.12.03

A Legenda vagyok című filmnek nagy sikere volt, főleg hazai pályán. A posztapokaliptikus film, amelyben Will Smith egy tudósként és a Földbolygó feltételezett utolsó embereként próbál megbirkózni az… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Judd Apatow és a híres márkák harca

Judd Apatow és a híres márkák harca

2024.09.14

A Pepsit vagy a Coca-Colát részesíted előnyben? Ha még mindig bizonytalan vagy, talán a Sony Pictures hamarosan bemutatásra kerülő filmje, amely a sokatmondó Cola Wars címet viseli, segít majd… (több)