vissza az összes hírhez
A Deadpool & Rozsomák abszolút uralja a mozikat és rekordokat dönt

A Deadpool & Rozsomák abszolút uralja a mozikat és rekordokat dönt

2024.07.29 Szerző Jokolo

Logant kirángatni a feledésből, leporolni, és hagyni, hogy pofozkodjon Deadpoollal, baromi jól kifizetődött a Marvelnek. Várható volt, hogy a két rendkívül népszerű karakter kombinációja, akiknek a közösségi oldalakon való feltűnése mindig is működött a rajongókkal, ismét a mozikba csábítja őket. De csak a legoptimistábbak számítottak olyan számokra, mint amilyeneket a Deadpool & Rozsomák produkált első nyitóhétvégéjén a mozikban. A hazai piacon, az adamantium katanái és karmai óriási 205 millió dollárt gyűjtöttek össze, és ezzel a nyitó hétvégék élén állnak minden R-besorolású film esetében. A második és a harmadik helyet 132, illetve 125 millió dollárral, az első és a második Deadpool foglalja el, így Ryan Reynolds (Free Guy) hősének sikerült teljesen uralnia a R-besorolású filmek listáját.

 

Persze nem csak az olyan filmek terén van szó sikerről, ahol vérfröccsenés és káromkodások röpködnek. A harmadik Deadpool hirtelen a történelem tíz legjobb nyitófilm közé került, szép nyolcadik helyet szerezve a Fekete Párduc és az első Bosszúállók között, így a Marvel-filmek történelmi eladási ereje még inkább megerősítést nyert. Világszerte is jól szerepelt, a hősök lenyűgöző 438 millió dolláros bevételt értek el, ami a második Avatar óta a legjobb kezdés bármelyik film számára. Ismét megerősítést nyert, hogy Reynoldsnak, a Marvelnek és a Disney-nek sikerült a lehető legtöbbet kihozni a két karakter egyesítésében rejlő lehetőségekből, valamint a Fox és az X-Men megszerzéséből. A nézők és az alkotók emellett azzal is megnyugodhatnak, hogy az óriási képregény-univerzumhoz való újabb hozzájárulás elég dicsérő kritikákat kapott. Egy újabb nyári blockbuster került tehát a mozikba, amely a Marveltől megszokott, egyenes vonalú szórakozást nyújt a közönségnek.

 

A nehéz év után ez hatalmas lökést ad a mozilátogatóknak, akiknek a Deadpool és a második Agymanók csatája jót fog tenni. Az utóbbi félelem nélkül menetel az év legsikeresebb film címért, mert az animációs filmeknek nagyobb tartósságuk van a mozikban, mint a R-besorolású filmeknek. A Disney dominanciája egyértelmű, mivel mindkét film a szárnyai alá tartozik. Bizonyára sokan remélik, hogy ez az óriási siker új vért fecskendez a küszködő Marvel ereibe, hiszen a stúdiónak még mindig sok kihívással kell szembenéznie. Hugh Jackman (Logan - Farkas) és Ryan Reynolds talán a mozikba csalogatta a nézőket, de a Mahershala Ali (Zöld könyv - Útmutató az élethez) főszereplésével készülő Penge például már évek óta a gyártási pokolban sínylődik, anélkül, hogy bárki is összefüggően nyilatkozott volna róla a Comic-Conon. A közelgő Captain America: Brave New World is komoly zavart okoz, és Robert Downey Jr. (Oppenheimer) friss bejelentését, miszerint Doctor Doomként tér vissza a Marvelhez, sokan kétségbeesett lépésként jellemzik, amely nyilvánvalóan biztosra megy. A mozikban jelenleg látható Marvel-film azonban bebizonyíthatja, hogy a régi hősök újrahasznosítása az, ami aranyat hoz.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Miről fog szólni a következő Jurassic World?

Miről fog szólni a következő Jurassic World?

2024.09.02

A Universalnál nagyon iparkodnak. Alig telt el pár hónap azóta, hogy bejelentették, hogy a mozi egyik legnagyobb franchise-a újabb résszel bővül, máris megvan a szereplőgárda, az első fotók és egy… (több)

Nicolas Cage fogja eljátszani John Maddent

Nicolas Cage fogja eljátszani John Maddent

2024.08.17

A népszerű színész, Nicolas Cage (Con Air - A fegyencjárat, Las Vegas, végállomás) nemrég a Longlegs - A rém című kis horrorfilmmel ünnepelte sikerét a mozikban szerte a világon, és bár az elmúlt… (több)

Deadpool & Rozsomák elértek az egymilliárdot

Deadpool & Rozsomák elértek az egymilliárdot

2024.08.12

Csak idő kérdése volt. A Shawn Levy (Free Guy, Az Adam-projekt) által rendezett idei Marvel-siker, a Deadpool & Rozsomák kasszasikere fenomenális, és a film megjelenését követő harmadik hétvégén… (több)

Robert Downey Jr. visszatér a Marvelhez

Robert Downey Jr. visszatér a Marvelhez

2024.07.28

Ahogy azt a filmvilág már várta, az idei San Diego-i Comic-Conról végre megérkeztek az első óriási hírek a képregényfilmes szféra és különösen a Marvel Studios rajongói számára, amely úgy tűnik, hogy… (több)

Az új Penge kemény korhatáros-besorolást kap

Az új Penge kemény korhatáros-besorolást kap

2024.07.24

Öt év telt el azóta, hogy a Marvel-főnöke Kevin Feige 2019-ben a San Diego-i Comic-Conon nagyszabású bejelentést tett, miszerint a képregényhős, a vagány vámpírvadász Penge új változatát láthatjuk… (több)

A Twisters orkánt hoz a mozikba

A Twisters orkánt hoz a mozikba

2024.07.22

A Twisters - Végzetes vihar című katasztrófafilm, az 1996-os legendás kaszasiker, a Twister laza folytatása már túl van az első hétvégén, amióta az amerikai mozikba került, és úgy tűnik, hogy a… (több)

Nicolas Cage horrorfilmje váratlan siker

Nicolas Cage horrorfilmje váratlan siker

2024.07.15

Bár a népszerű animációs franchise folytatása, a Gru 4 nagyobb meglepetések nélkül vezeti a hétvégi mozi látogatásokat Amerikában, és a milliárdos sikerű Agymanók 2 egy hónappal a hazai megjelenése… (több)

Az Agymanók 2 elérte az egy milliárdos bevételt

Az Agymanók 2 elérte az egy milliárdos bevételt

2024.07.03

A 2024-es filmév ismeri az első milliárdos sikert. Nem a Dűne: Második része az, bár elég jól indult a maga 711 millió dollárjával, hanem egy másik népszerű film folytatása. A Walt Disney Pictures és… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Michael Keatonból Michael Douglas lesz

Michael Keatonból Michael Douglas lesz

2024.09.06

A népszerű színész, Michael Keaton (Birdman, Batman - A denevérember) az elmúlt napokat és heteket azzal töltötte, hogy legújabb filmjét, a Tim Burton (Dumbó, Vándorsólyom kisasszony különleges… (több)