Mesélő városok


Párizs (E01)

(epizód)
? %
Magyarország, 1973, 1 h 31 perc

Tartalmak(1)

Most Párizs városát ismerhetik meg nézőink és a francia irodalomból szemezgetünk Anatole France: Crainquebille, Guy Foissy: Még képesek röpcédulákat osztogatni, valamint Simone de Beauvoir: Banális történet című történetei által.

1. Anatole France: Crainquebille c.történet egy párizsi kis zöldségesről szól, aki négykerekű kiskocsiját maga után és kiabálva kínálja zöldségeit. Az egyik vevö pénzét várva megáll, de a rendőr el akarja zavarni. Ö azt mondja, várnia kell a pénzére, a rendőr ezt félreérti, beviszi a kapitányságra, kihallgatja. Ezalatt a kocsiját, zöldségét ellopják. Az emberek nem vesznek tőle semmit.
2. Guy Foissy: Még képtelen röpcédulákat osztogatni c.történetben a politikai nagyság és hatalom jóságos képviselője, a nagyasszony járja a szegények házait. Egyesek tüntetnek ellene. A szegény kis házaspár megalázkodva segítséget kér. Segítség helyett a gazdagok gondjairól beszél.
3. Simon de Beauvoir: Banális történet c.műben szokványos háromszög történet. Az asszony új ruhát, új frizurát csináltat, hogy visszaszerezze férjét. Végül meggyűlöli a hűtlen férfit... (MTVA)

(több)

Szereplők: