Szádra ne vedd

  • Egyesült Államok Speak No Evil (több)
Előzetes 7
Egyesült Államok, 2024, 109 perc

Rendező:

James Watkins

Forgatókönyvíró:

James Watkins, Christian Tafdrup (eredeti forgatókönyv) (több)

Operatőr:

Tim Maurice-Jones
(további alkotók)

Tartalmak(1)

A film egy hétvégéről szól, amikor egy család vendégségbe megy egy idilli vidéki házba, ám az álomnyaralás hamarosan pszichológiai rémálomba fordul. Az ígéretes pszichothrillert az a James Watkins írta és rendezte, aki A fekete ruhás nő című díjnyertes kísértethistória író-rendezője, és a McMafia című Emmy-díjas krimisorozat társalkotója, írója és rendezője. A főszereplők James McAvoy, Mackenzie Davis, Scoot McNairy és Aisling Franciosi. (UIP-Duna Film)

(több)

Videók (16)

Előzetes 7

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Jelenetről jelenetre másolja a dán eredetit, egészen a fináléig, amely itt azonban teljesen más. Az európai és ez az amerikai változat példásan mutatja be az eltérő filmes megközelítést a nézők felé. Az amerikai változat megfelelő minőségű, mesteri filmes munka, amely az eredetihez hasonlóan meglep és fenntartja a feszültséget, köszönhetően a színészek jó vezetésének és a kiváló eredeti forgatókönyvnek. Pszichológiai játék a gyanútlan szereplőkkel és a nézővel, sokkoló csattanó. A finálé itt aztán tisztán műfaji módszerekkel eszkalálódik, akcióval teli, és még az erős női karakterek aktuális trendjét is beépíti. Szemben az európai film megalkuvást nem ismerő, már-már mártírszerű kegyetlenségével, sajnos emiatt egy átlagos és gyorsabban felejthető film lett belőle. ***1/2 ()

MrHlad 

az összes felhasználói recenzió

angol The Daltons have met the handsome Paddy and his wife on holiday and now visit them one day at their country estate. But it soon becomes clear that something is not right. And leaving won't be easy at all. Speak No Evil is a gripping and suspenseful psychological thriller that isn't afraid to open up interesting themes, but unfortunately slips into B-movie waters towards the end. ()

Hirdetés

Galéria (25)

Kapcsolódó hírek